Ads 468x60px

.

luni, 7 octombrie 2013

Vrajitorul din Oz”

           Vrajitorul din Oz” este un roman creat si scris special pentru copii. „Vrajitorul din Oz” a fost scris de catre L. Frank Baum si ilustrat de catre W.W. Denslow. Prima aparitie a carti a fost publicata de catre George M. Hill Company din Chicago in anul 1900, si de atunci a fost reeditata continu de nenumarate ori tot timpul sunt acealasi nume „Vrajitorul din Oz”. 
              Actiunea romanului se petrece in tinutul Oz si ne sunt povestite aventurile unei fetite pe nume Dorothy. In Statele Unite ale Americii cartea „Vrajitorul din Oz” este una dintre cele mai cunoscute povesti.

           Original, cartea a fost oferita publicului din America in anul 1956. Drepturile de autor ale aceste carti au fost detinute de catre Walt Disney Company .           Cum cum am spus si mai sus cartea ne povesteste aventurile fetitei Dorothy. Dorothy este o fetita care locuieste intr-o ferma din Kansas impreuna cu unchiul sau Henry, matusa sa Em si catelul Toto. Intr-o zi Dorothy in timp ce se afla in casa este luata prin surprindere de catre o tornada purtandu-i pe Dororthy si catelusul ei Toto pana la indepartatul taramul de basm OZ. O data ajunsi pe acel taram, Dorothy face cunostinta cu oamenii din tinuturile taramului Oz, unde ii intalneste pe Sperie –Ciori, omul facut din paie care isi dorea sa aiba si el putin creier, Leul cel Las, care dorea sa devina si el un leu curajos si Omul Tinichea care isi dorea ca si la el in piep sa bata o inima la fel ca la toti oamenii normali. Cand Dorothy afla de marele vrajitor din OZ care se afla in Orasul Smaragdelor, atunci ea se hotaraste ca trebuie sa-l caute si sa ajunge la el pentru al ruga sa o ajute sa ajunga din nou acasa, in oraselul unde locuia impreuna cu unchiul, matusa si Toto, catelul ei, in Kansas.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu